Skovhjælperne

Vi hjælper med at holde Boserup og Hyrdehøj skov ren og pæn

Skovhjælperne i  Boserupgård Naturcenter midt i Boserup skov er takseret som et aktivitets- og samværstilbud (§ 104), men i praksis fungerer vi som en arbejdsplads, hvor alle ca. 25 skovhjælpere udfører et arbejde.

Vi hjælper med at holde skoven pæn. Vi klipper grene, slår græs, hugger brænde, ordner shelters og bålpladser og tænder bål for børnehaver og skoleklasser. Vi har også en bigård og en lille urtehave, som vi passer og viser frem til børnehaver og skoleklasser.

Vi producerer honning og grøntsager, som vi somme tider sælger om onsdagen på Stændertorvet i Roskilde og når der er arrangementer ved Vikingeskibsmuseet.

En del af os er altid ude (Udeholdet), uanset om det sner eller regner. Andre kan bedst lide at være inden for (Indeholdet). Her laver vi lys af bivoks, syr, strikker, maler, bager, laver saft og syltetøj af skovens bær og mange andre kreative ting.

Den daglige arbejdstid er fra 8-15 med mulighed for individuelle aftaler.

Arbejder du på udeholdet, får du en flot arbejdsuniform efter 6-8 uger.

Skovhjælperordningen har en kørselsordning, som kan bruges af dem, der har behov for det.  Bussen kører til den store parkeringsplads ved Boserup Skolerne. Herfra går vi de ca 900 meter gennem skoven fra busstopstedet til Boserupgård, så alle får motion hver dag.

Skovhjælperordningen er praktiksted for elever på STU Københavnsvej.

Læs mere og se flere billeder på Boserupsgård Naturcenters hjemmeside og deres Facebook-side.

Kontakt Skovhjælperne

  • Boserupvej 82
    4000 Roskilde

Kontaktpersoner

  • Katja Lundberg Topp
  • Linda Eiberg Pedersen
  • Christian Enghave
  • Wåge Meinert

Telefon: 46 32 00 18
Mail: skovhjaelper@roskilde.dk

Kom med skovhjælperne på arbejde