Det glade Køkken

Det glade Køkken er et beskyttet beskæftigelsestilbud, som tilbyder en sund og ernæringsrigtig frokostordning til alle ITC’s borgere og ansatte. I alt ca. 50 måltider bliver det til om dagen, og der kommer hele tiden flere, som skifter madpakken ud med køkkenets gode mad.

De typiske daglige opgaver er:

  • Køkkenmøde, hvor vi bl.a. gennemgår og fordeler dagens opgaver, taler om kost og sundhed og taler om rutiner i køkkenet; hvor tingene høre til, udstyr, knive, sikkerhed og meget andet.
  • Tilberedning, anretning og servering af dagens ret, samt forberedelse af næste dags ret.
  • Pakning af mad til øvrige afdelinger.
  • Opvask, oprydning og aftørring af borde i køkken og kantine samt daglig vask af forklæde, viskestykker mm.
  • Vi har desuden faste rutiner omkring gulvvask og rengøring af køleskabe, hylder og skabe.

Det glade Køkken har som regel ca. 10 fortrinsvis yngre medarbejdere, hvoraf flere er i et praktikforløb i forbindelse med deres STU uddannelse (Særlig Tilrettelagt Ungdoms uddannelse). Køkkenet ledes af en uddannet kok og en køkkenassistent.

 

Alle medarbejdere i køkkenet tilbydes et hygiejnekursus.

 

Det glade Køkken har ansat en professionel kok og en køkkenassistent

 

aktiviteterne udvidet, så vi idag kan tilbyde en frokostordning til alle borgere og ansatte i den beskyttede bekæftigelse på Københavsnvej og her i Dagcentret.  ITC (beskyttet beskæftigelse og aktivitet og samvær). Vi tilbereder i gennemsnit frokost til 50-55 personer hver dag.

Sund, varieret og sæsonbestemt kost står højt på dagsordnen, så når man arbejder i køkkenet, lærer man mange forslellige slags råvarer at kende - grøntsager, korn, kød og fisk.

Køkkenets, fortrinsvis unge, borgere har udover madlavning, ansvar for den daglige opvask, oprydning og rengøring af køkkenet, mens kokken tilrettelægger opgaverne og støtter borgerne i udførelsen.

Når man arbejder med fødervarer, skal man have et hygiejnebevis. Det er et 5 dagens kursus, som du vil komme på som køkkenmedarbejder, hvis du ikke har beviset i forvejen.

Det Glade Køkken er praktiksted for elever på STU Københavnsvej.

Yderligere information

Læs mere om Det Glade Køkken på Tilbudsportalen.

Kontakt

Det Glade Køkken

Industrileddet 4

Svogerslev

4000 Roskilde

 

Kontaktperson:

Steffan Enzo Ves Damm

Telefon: 46 31 71 64

Mail: steffanevd@roskilde.dk