Det Glade Køkken

Siden er under opdatering

Det Glade Køkken er et beskyttet beskæftigelsestilbud, som tilbyder en sund og ernæringsrigtig frokostordning til alle ITC’s borgere og ansatte. Ca. 50 måltider bliver det til om dagen, og der kommer hele tiden flere, som skifter madpakken ud med køkkenets gode mad.

De typiske daglige opgaver er:

  • Køkkenmøde, hvor vi bl.a. gennemgår og fordeler dagens opgaver, taler om kost og sundhed og taler om rutiner i køkkenet; hvor tingene høre til, udstyr, knive, sikkerhed og meget andet.
  • Tilberedning, anretning og servering af dagens ret, samt forberedelse af næste dags ret.
  • Pakning af mad til øvrige afdelinger.
  • Opvask, oprydning og aftørring af borde i køkken og kantine samt daglig vask af forklæde, viskestykker mm.
  • Vi har desuden faste rutiner omkring gulvvask og rengøring af køleskabe, hylder og skabe.

Det glade Køkken har som regel ca. 10 fortrinsvis yngre medarbejdere, hvoraf flere er i et praktikforløb i forbindelse med deres STU uddannelse (Særlig Tilrettelagt Ungdoms uddannelse). Køkkenet ledes af en uddannet kok og en køkkenassistent.

Alle medarbejdere i køkkenet tilbydes et hygiejnekursus.

Det glade Køkken har ansat en professionel kok og en køkkenassistent

Vi kan i dag kan tilbyde en frokostordning til alle borgere og ansatte i den beskyttede beskæftigelse på Københavnsvej, Dagcentret og ITC (beskyttet beskæftigelse og aktivitet og samvær). Vi tilbereder i gennemsnit frokost til 50-55 personer hver dag.

Sund, varieret og sæsonbestemt kost står højt på dagsordenen, så når man arbejder i køkkenet, lærer man mange forskellige slags råvarer at kende - grøntsager, korn, kød og fisk.

Køkkenets, fortrinsvis unge, borgere har udover madlavning, ansvar for den daglige opvask, oprydning og rengøring af køkkenet, mens kokken tilrettelægger opgaverne og støtter borgerne i udførelsen.

Når man arbejder med fødevarer, skal man have et hygiejnebevis. Det er et 5 dagens kursus, som du vil komme på som køkkenmedarbejder, hvis du ikke har beviset i forvejen.

Det Glade Køkken er praktiksted for elever på STU Københavnsvej.

Yderligere information

Læs mere om Det Glade Køkken på Tilbudsportalen.

Kontakt Det Glade Køkken

  • Industrileddet 4
    Svogerslev
    4000 Roskilde

Kontaktperson