Naturgruppen

Siden er under opdatering

I afdeling Naturgruppen er vi 6 borgere og 3 personaler. Dagligdagen er opbygget med faste rammer, struktur og forudsigelighed, hvor vi hver dag tager på forskellige ture ud i naturen. Vi planlægger dagen og turene ud fra de behov du måtte have. Vi bruger vores sanser ved at dufte, føle og smage på naturen. Vi finder steder uden for de store stier, hvor vi udfordrer motorikken ved fx at klatre over og under faldne træer, går op af stejle bakker og går ofte på ujævnt terræn. Vi oplever årstidens højdepunkter, fx bøgen der springer ud, kronhjortenes brølen i Dyrehaven. Vi finder snoge og hugorme når de ligger og luner sig i solen, kører til Stevns når de store rovfugle trækker over Øresund, samler bær i naturen og meget mere.

Morgen starter med at vi mødes i ”hytten”, som er en pavillon på ITC's område, til en bid brød og en kop kaffe/te. Her gennemgår vi dagens program med billeder på en tavle og efterfølgende pakker vi vores mad og drikkevarer i en køletaske, som vi tager med på turen. Turen bliver planlagt efter vejret og vi kommer på det meste af Sjælland, både til strand, sø, skov og enge. Er der heldagsregn eller stormvejr, så kan man finde os på museer, fx Natur og Skovbrugsmuseet,
Zoologisk museum og Teknisk Museum.

Vi deltager i husets aktiviteter, som fx forårsfesten og så holder vi fast i årets højtider, som bl.a. fastelavn, påskefrokost og julefrokost, som vi holder i vores egen afdeling. Når du har fødselsdag kan du ønske dig tur, det kan måske være en tur i hestevogn i Dyrehaven eller en tur til den Blå Planet. 2-3 gange om året tager vi på heldagstur, det kan fx være Møns Klint, Egeskov Slot eller Skåne dyrepark.  En gang om året tager vi også på en tur med overnatning, hvor vi kommer lidt længere væk end vi normalt kan nå i dagligdagen. Indimellem laver vi bål i naturen, hvor vi laver pandekager eller griller pølser og brød.